Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve Güvenlik Politikası

 

Ünvan:

Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Ticaret Sicil Numarası:
182011

Mersis Numarası:
0-2930-2915-0600018

 

Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. ‘nin tescilli markası “Deery” ve  “www.deery.com.tr” olarak, internet sitemize kayıtlı olan müşterilimizin verilen bilgilerinin gizliliği ve korunması hususlarında aşağıda kuralları belirtilen Gizlilik Politikası’nı benimsemiş olduğumuzu beyan ederiz.

İşbu gizlilik politikasının amacı, internet sitemizde ne tür kişisel veriler toplandığını, bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını, kişisel verilerinizin kimlerle paylaşabileceğini, işlediğimiz kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi, elektronik ticari ileti alma konusundaki onayınızı ve bu onayı nasıl değiştirebileceğinizi ya da geri alabileceğinizi siz değerli üyelerimize açıklamaktır.

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüğümüz ve hizmet standartları çerçevesinde, size daha iyi hizmet verilebilmesini ve istatistiki çalışmalar yapılabilmesini sağlayacak kişisel verilerinizi (isim, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, elektronik posta adresi, cinsiyet, posta adresi, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) sizlerden talep etmektedir. Bu kişisel veriler hizmetlerimizden yararlanabilmeniz amacıyla, açık rızanıza istinaden, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

Sitemizde bulunan ve sizlerden bilgi toplayan çeşitli formlar (örneğin üyelik formları ve satın alma formları), iletişim bilgilerinizi (örneğin isminiz, soyadınız, elektronik posta adresiniz, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası ve posta adresiniz) ve demografik bilgilerinizi sistemimize iletmektedir. Satın alma formlarımız ayrıca mali bilgilerin (örneğin kredi kartı numaraları) verilmesini de gerektirmektedir. Kişisel bilgileriniz, siparişlerinizi almak, ürünlerimizi sunmak, ödemelerinizi gerçekleştirmek, siparişleriniz ve ürünlerimiz hakkında pazarlama amacıyla sizinle irtibata geçmek, bilgilerinizi güncellemek ve üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürünleri önermek amacıyla kullanılmaktadır.

Demografik bilgileri, sitemizi kullanıcılarımızın tercihlerini tespit etmek ve bu bilgilere dayanarak size daha iyi hizmet sunabilmemizi mümkün kılacak çeşitli akıllı algoritmaları çalıştırabilmek için kullanmaktayız. Bu bilgiler istisnalar hariç tutulmak kaydıyla, insanlar tarafından incelenmemektedir.

Sitemizde bir satın alma yaptığınızda size ait mali bilgilerin, işleminizi gerçekleştirmek ve dolandırıcılıkları önlemek için gerekli 3. şahıslara (bankalar, kredi kartı şirketleri, ödeme hizmeti sağlayıcısı tüzel kişiler vb.) aracısız aktarılmasını kabul etmektesiniz. Paylaşılacak bilgiler kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, CVV de dahil olmak ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere gerekli tüm mali bilgileri içerir. Ancak, kredi kartı işlemleri ve onayları sitemizden bağımsız olarak, ilgili Banka ve Kart Kuruluşları ile aranızda online olarak gerçekleşmekte olduğundan, sitemiz kredi kartı bilgileri, kredi kartı şifre bilgileri gibi bilgileri görmez ve kaydetmez. Yalnızca, kredi kartınızın ilk altı ve son iki hanesi alışveriş bilgilerinize ulaşabilmek amacıyla saklanmaktadır.

“www.deery.com.tr” sitesine üye olduğunuz sırada tarafınıza pazarlama, reklam, bilgilendirme, indirim, tanıtım ve benzeri içerikli ticari elektronik ileti göndermek ve bu bilgileri gönderimi yapan 3.kişilerle ve iş ortaklarımız ile paylaşmak için sizden açıkça onay talep edilmektedir. Bu onay talebine olumlu yanıt vermeniz halinde, yine onayınıza göre tarafınıza e-posta ve/veya kısa mesaj (sms) olarak ticari elektronik iletiler gönderilmektedir. Dilediğiniz zaman bu e-postaları ya da kısa mesajları almamak için bizimle bağlantıya geçerek bilgilendirme listemizden çıkartılmayı talep edebilir veya gönderdiğimiz e-postaların ya da kısa mesajların alt kısmında bulunan linke tıklayabilirsiniz.

Sitemizden yaptığınız alışverişlere ilişkin bilgileriniz ile sitemizde kayıtlı kişisel bilgileriniz, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında, Kullanıcı Sözleşmesi ile vermiş olduğunuz açık onay doğrultusunda, talebiniz gibi satış, pazarlama, reklam, indirim, tanıtım, bilgilendirme, iletişim ve sair ticari amaçlarla süresiz olarak kaydedilmekte, kullanılmakta, işlenmekte, iş ortaklarımız ile paylaşılmaktadır.

Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenen kişisel verilerinizin neler olduğunu, işlenmişse buna ilişkin bilgileri, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını, yurtiçinde veya yurtdışında verilerin aktarıldığı üçüncü kişilerin tarafınıza bildirilmesini, eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin olması hâlinde verilerin düzeltilmesini, kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması halinde bu verilerinizin değiştirilmesini, güncellenmesini, ilgili mevzuatta öngörülen koşullar çerçevesinde kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini, düzeltme/silme/yok etme işlemlerinin verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 11 uyarınca sahip olduğunuz diğer haklar saklıdır. Sitede yer alan tarafımıza ait adres ve telefon bilgilerini ve/veya iletişim formlarını kullanmak suretiyle bu hususlarda her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Site içerisindeki “Hesabım” bölümünden hesabınıza erişebilir, gerekli değişiklik, güncelleme, silme işlemlerini yapabilirsiniz.

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren bir (1) yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere üç (3) yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

İnternet sitemizi ziyaretinize veya üyeliğe ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgileriniz, güvenliğiniz ve Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.’nin yasalar karşısındaki yükümlülüğünü ifa etmesi amacıyla (suçla mücadele ve devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi benzeri ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.’nin yasal veya idari olarak bildirim veya bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılabilecektir.

Sitemizde, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemler alınmaktadır. Kişisel verilerinizi depolarken güvenlik duvarları ve Güvenli Soket Katmanı 256-bit (SSL) şifrelemesi gibi genel kabul görmüş güvenlik teknolojisi standartları kullanılmaktadır. Buna ek olarak, web sitesi/mobil uygulama/mobil sitesi aracılığıyla kişisel verilerinizi gönderirken, bu veriler SSL kullanılarak aktarılmaktadır.

Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.’nin gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, web sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, bu durum derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirilecek ve gerekli önlemler alınacaktır.

Deri Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin “www.deery.com.tr” sitesine konulmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ndeki değişikliklerden haberdar olmanız için, siz değerli üyelerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Kullanıcılar, Üyelik/Kişisel bilgilerini ve iletişim tercihlerini her zaman sisteme giriş yaparak güncelleyebilirler. Bu konudaki taleplerinizi “bilgi@deery.com.tr” e-posta adresine e- posta göndererek iletebilirsiniz. Talebiniz 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek, talebinizin sonucu ile ilgili olarak size yazılı bilgi verilecektir. Bunun yanında, kullanıcılar, “Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve Güvenlik Politikası” ile ilgili her türlü taleplerini de “bilgi@deery.com.tr” e-posta adresine e-posta göndererek iletebilirler.

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni,
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’nin uygulanmasından doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde Ankara Merkez Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

 Son Güncelleme Tarihi : 04 Eylül 2018